Υλικά

  • 6-8 γαρίδες
  • 2 κιλά πετρόψαρα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 φινόκιο κομμένο σε ψιλές φέτες
  • 2 καρότα κομμένα σε ψιλές φέτες
  • 2-3 μέτριες ντομάτες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 φακελάκι σαφράν σε σκόνη, διαλυμένο σε λίγο καυτό νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε αρχικά τα ψάρια και τα μεγαλύτερα τα κόβετε σε κομμάτια.
  2. Ζεσταίνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  3. Κατόπιν συμπληρώνετε το πράσο, το φινόκιο, το καρότο, τις ντομάτες με το μαϊντανό, το φύλλο δάφνης, το αλάτι και το πιπέρι και τα σοτάρετε όλα σε χαμηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά περίπου.
  4. Στη συνέχεια ρίχνετε βραστό νερό και βράζετε τα λαχανικά για άλλα 25 λεπτά.
  5. Βάζετε τα ψάρια και το υπόλοιπο λάδι, το σαφράν με το νερό του και συνεχίζετε το βράσιμο για 20 λεπτά ακόμη.
  6. Τέλος, προσθέτετε τις γαρίδες και αφήνετε να βράσουν για 5-7 λεπτά.
  7. Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρετε προσεχτικά τα ψάρια από την κατσαρόλα σε μια ζεστή πιατέλα και σερβίρετε.