Υλικά
- 6-8 γαρίδες
- 2 κιλά πετρόψαρα
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 φινόκιο κομμένο σε ψιλές φέτες
- 2 καρότα κομμένα σε ψιλές φέτες
- 2-3 μέτριες ντομάτες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
- 1 φύλλο δάφνης
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1 φακελάκι σαφράν σε σκόνη, διαλυμένο σε λίγο καυτό νερό
- αλάτι
- πιπέρι μαύρο
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε αρχικά τα ψάρια και τα μεγαλύτερα τα κόβετε σε κομμάτια.
- Ζεσταίνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Κατόπιν συμπληρώνετε το πράσο, το φινόκιο, το καρότο, τις ντομάτες με το μαϊντανό, το φύλλο δάφνης, το αλάτι και το πιπέρι και τα σοτάρετε όλα σε χαμηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά περίπου.
- Στη συνέχεια ρίχνετε βραστό νερό και βράζετε τα λαχανικά για άλλα 25 λεπτά.
- Βάζετε τα ψάρια και το υπόλοιπο λάδι, το σαφράν με το νερό του και συνεχίζετε το βράσιμο για 20 λεπτά ακόμη.
- Τέλος, προσθέτετε τις γαρίδες και αφήνετε να βράσουν για 5-7 λεπτά.
- Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρετε προσεχτικά τα ψάρια από την κατσαρόλα σε μια ζεστή πιατέλα και σερβίρετε.