Υλικά

  • 4 φέτες μπέικον
  • 800 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
  • 180 γρ. βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ. γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, καθαρίζετε τα λαχανάκια από τα εξωτερικά φύλλα και τα ρίχνετε σε λεκάνη με νερό, όπου έχετε προσθέσει χυμό λεμονιού.
  2. Στη συνέχεια, ρίχνετε να βράσουν σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
  3. Τα αφήνετε να βράσουν για 25’ περίπου και στη συνέχεια τα στραγγίζετε.
  4. Τα σοτάρετε με βούτυρο μαζί με το μπέικον κομμένο σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
  5. Αφήνετε να τσιγαριστεί λίγα λεπτά το μπέικον και κατόπιν προσθέτετε τα λαχανικά.
  6. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, αφήνετε στη φωτιά 10-15’ και ρίχνετε πάνω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό με το σκόρδο, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι.