Υλικά
- 4 φέτες μπέικον
- 800 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
- 180 γρ. βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ. γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- λεμόνι
Εκτέλεση
- Αρχικά, καθαρίζετε τα λαχανάκια από τα εξωτερικά φύλλα και τα ρίχνετε σε λεκάνη με νερό, όπου έχετε προσθέσει χυμό λεμονιού.
- Στη συνέχεια, ρίχνετε να βράσουν σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
- Τα αφήνετε να βράσουν για 25’ περίπου και στη συνέχεια τα στραγγίζετε.
- Τα σοτάρετε με βούτυρο μαζί με το μπέικον κομμένο σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
- Αφήνετε να τσιγαριστεί λίγα λεπτά το μπέικον και κατόπιν προσθέτετε τα λαχανικά.
- Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, αφήνετε στη φωτιά 10-15’ και ρίχνετε πάνω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό με το σκόρδο, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι.