Υλικά

  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 240 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 ½ κ. γ. κανέλα σε σκόνη
  • ½ κ. γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 240 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 260 γρ. καρότα τριμμένα στον τρίφτη
  • 3 αβγά χτυπημένα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C. Λαδώνετε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ. Κοσκινίζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά.
  2. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξύσμα και τα τριμμένα καρότα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ενσωματώνετε τα αβγά και το ελαιόλαδο και αναμειγνύετε καλά.
  3. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε για 1 ώρα ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα όταν τη βυθίζετε στο κέντρο του κέικ.
  4. Το μεταφέρετε σε ένα δίσκο και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.
  5. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.