Υλικά
- 150 ml ελαιόλαδο
- 240 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 ½ κ. γ. κανέλα σε σκόνη
- ½ κ. γ. τζίντζερ σε σκόνη
- 240 γρ. καστανή ζάχαρη
- 260 γρ. καρότα τριμμένα στον τρίφτη
- 3 αβγά χτυπημένα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C. Λαδώνετε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ. Κοσκινίζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά.
- Προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξύσμα και τα τριμμένα καρότα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ενσωματώνετε τα αβγά και το ελαιόλαδο και αναμειγνύετε καλά.
- Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε για 1 ώρα ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα όταν τη βυθίζετε στο κέντρο του κέικ.
- Το μεταφέρετε σε ένα δίσκο και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.
- Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.