Υλικά
- 330 γρ. αλεύρι
- 180 γρ. βούτυρο
- 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 16 γρ. μαγιά
- 3 αβγά και 1 κρόκος
- 200γρ. ζάχαρη
- 1 κλωναράκι βανίλια (ή 1κ.γ. φυσικό εκχύλισμα βανίλιας)
- 5 γρ. αλάτι
- 350 γρ. κεράσια
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους.
- Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά (σε θερμοκρασία δωματίου), το γιαούρτι, τη βανίλια και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με τη μαγιά και τέλος προσθέτουμε τα κεράσια.
- Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε ένα σχετικά μεγάλο στρογγυλό ταψί (βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με αλεύρι) και ψήνουμε σε στατικό φούρνο στους 180° C για περίπου 80 λεπτά.
- Πριν βγάλουμε το κέικ από τον φούρνο, το τρυπάμε με ένα πιρούνι, αν βγει στεγνό, τότε το κέικ είναι έτοιμο.
- Αφού το βγάλουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη πριν σερβίρουμε.