Υλικά

  • 200 γρ. καπνιστή πανσέτα κομμένη σε κυβάκια
  • 6 κρόκους
  • 4 κ.σ. νερό
  • 100150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά για 10 λεπτά σε αρκετό αλατισμένο νερό.
  2. Μόλις ετοιμαστούν τα σουρώνουμε και κρατάμε 120 ml. από το νερό.
  3. Καίμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε την καπνιστή πανσέτα και της δίνουμε χρώμα χωρίς να την ανακατεύουμε συνέχεια.
  4. Προσθέτουμε το νερό από τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
  5. Σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπάμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ασπρίσουν.
  6. Αδειάζουμε τα ζυμαρικά με την πανσέτα μέσα στο μπολ, ρίχνουμε την παρμεζάνα, το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  7. Σερβίρουμε με έξτρα παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.