Υλικά
- 200 γρ. καπνιστή πανσέτα κομμένη σε κυβάκια
- 6 κρόκους
- 4 κ.σ. νερό
- 100150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 500 γρ. λιγκουίνι
- 1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
- παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά για 10 λεπτά σε αρκετό αλατισμένο νερό.
- Μόλις ετοιμαστούν τα σουρώνουμε και κρατάμε 120 ml. από το νερό.
- Καίμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε την καπνιστή πανσέτα και της δίνουμε χρώμα χωρίς να την ανακατεύουμε συνέχεια.
- Προσθέτουμε το νερό από τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπάμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ασπρίσουν.
- Αδειάζουμε τα ζυμαρικά με την πανσέτα μέσα στο μπολ, ρίχνουμε την παρμεζάνα, το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε με έξτρα παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.