Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό κιλότο κομμένο σε κομμάτια
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού φυτίνη
  • 1 κιλό κυδώνια (καθαρισμένα και κομμένα)
  • 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο κομμένο σε στρογγυλές φέτες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 25 γρ. λάχανο ψιλοκομμένο
  • λίγα φύλλα σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το χοιρινό με τη φυτίνη και προσθέτουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ξανθύνουν.
  2. Έπειτα ρίχνουμε τα κυδώνια με το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τις ντομάτες και αφήνουμε να σιγοβράσει για 45 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το λάχανο, το σέλινο, αλάτι και πιπέρι και 1 φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε στη φωτιά για 15 λεπτά περίπου και στη συνέχεια αποσύρουμε και σερβίρουμε ζεστό.