Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό κιλότο κομμένο σε κομμάτια
- 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού φυτίνη
- 1 κιλό κυδώνια (καθαρισμένα και κομμένα)
- 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
- 1 καρότο κομμένο σε στρογγυλές φέτες
- 1 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 25 γρ. λάχανο ψιλοκομμένο
- λίγα φύλλα σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το χοιρινό με τη φυτίνη και προσθέτουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ξανθύνουν.
- Έπειτα ρίχνουμε τα κυδώνια με το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τις ντομάτες και αφήνουμε να σιγοβράσει για 45 λεπτά.
- Προσθέτουμε το λάχανο, το σέλινο, αλάτι και πιπέρι και 1 φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε στη φωτιά για 15 λεπτά περίπου και στη συνέχεια αποσύρουμε και σερβίρουμε ζεστό.