Υλικά

  • 3 μεγάλα κολοκύθια λεπτοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 1 μεγάλο μάτσο βασιλικό κομμένο σε κομμάτια
  • 600 γρ. ζωμό λαχανικών
  • 150 γρ. αλεύρι για πολέντα προβρασμένο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τα κολοκύθια και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και μόλις είναι έτοιμα προσθέτουμε το βασιλικό. Βάζουμε στην άκρη και βράζουμε την πολέντα σύμφωνα με τις οδηγίες. Μόλις είναι έτοιμη, ρίχνουμε μέσα τα κολοκύθια και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε να κρυώσει και με τα χέρια βρεγμένα πλάθουμε σε κεφτεδάκια πλακωτά. Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές και σερβίρουμε με σαλάτα ντομάτα. botrini735x90