Υλικά
- 500 ml κρασί λευκό
- 500 γρ. χοιρινά λουκάνικα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 μήλα κομμένα σε φέτες
- 150 γρ. βούτυρο
- 300 ml ζωμό κότας
- 4 κ.σ. ζάχαρη μαύρη
- 1 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση Βάζουμε το κρασί σε μία κατσαρόλα, αφήνουμε να βράσει, ρίχνουμε τα λουκάνικα και τα βράζουμε για 10 λεπτά, σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε λίγο βούτυρο και ρίχνουμε μέσα τα λουκάνικα να σοταριστούν καλά, ώστε να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το κρασί τα μήλα, τη ζάχαρη, τον ζωμό, την κανέλα και το υπόλοιπο βούτυρο. Βράζουμε, ώσπου να μαλακώσουν τα μήλα και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Σερβίρουμε τα λουκάνικα με τη σάλτσα μήλου.