Υλικά
- 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα
- 250 γρ. ταχίνι
- 100 γρ. σταφίδες πασπαλισμένες με αλεύρι
- 100 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
- 200 γρ. νερό
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 1 κ.σ. μπέκιν πάουντερ
- Ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα. Ύστερα προσθέτουμε το ταχίνι, αφού το έχουμε αραιώσει σε ένα ποτήρι με νερό και ακολούθως προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι και το πορτοκάλι, το κονιάκ, το μπέκιν και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ζυμώνουμε καλά και προσθέτουμε μέσα και τις σταφίδες μαζί με τα καρύδια. Αν δούμε τη ζύμη μας πολύ μαλακή ρίχνουμε λίγο αλεύρι. Απλώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 1 ώρα. Βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.