Υλικά
- 300 γρ. tagliolini μαύρο
- 200 γρ. μιρεπουά (κρεμμύδι, καρότο, σέλινο, μαϊντανό)
- 10 γρ. λουίζα
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 300 γρ. γαρίδα καθαρισμένη και κομμένη
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. γάλα καρύδας
- 1 κ.σ. γλυκό κάρυ
- 20 γρ. κονιάκ
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε το μιρεπουά με το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε το κονιάκ, την κρέμα γάλακτος, το κάρυ, τη λουίζα, το γάλα καρύδας, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να ρεντουίρει περίπου 15 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη, ρίχνουμε τις γαρίδες και αφήνουμε για 5 λεπτά να πάρουν γεύση. Σε μία κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τις ταλιατέλες, τις σουρώνουμε κρατώντας λίγο από το νερό που έχουν βράσει και τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Σοτάρουμε, ρίχνουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν όλα μαζί.