Υλικά

  • 8 φέτες ψωμί ολικής άλεσης
  • 2 κολοκύθια ψημένα και κομμένα σε μακρόστενες φέτες
  • 200 γρ. κολοκύθα ψημένη και κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες και κομμένες σε κομμάτια
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • Κρέμα μπαλσάμικο
  • 1 κονσέρβα ρεβίθια
  • Πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. θυμάρι τριμμένο
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση Παίρνουμε τα ρεβίθια, τα σουρώνουμε και τα περνάμε από το μπλέντερ μαζί με το χυμό λεμονιού, την πάπρικα, το θυμάρι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Μόλις γίνει κρέμα, την βάζουμε στο ψυγείο να πήξει. Φτιάχνουμε τα τοστ. Ζεσταίνουμε τις φέτες ψωμιού και βάζουμε επάνω μία στρώση από την κρέμα ρεβιθιών. Προσθέτουμε λίγα από τα ψημένα λαχανικά και γαρνίρουμε με την κρέμα μπαλσάμικο, λίγο ελαιόλαδο και τριμμένο μαϊντανό. Σκεπάζουμε με την άλλη φέτα ψωμί και κόβουμε στη μέση. botrini735x90