Υλικά
- 320 γρ. ρύζι μαύρο
- 300 γρ. ντομάτες ρόμα
- 2 φιλέτα γαύρο κάτω από το λάδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Το ζεστ από 1 λεμόνι
- 1 ματσάκι βασιλικό
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό, σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το γαύρο μέσα στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο, τις ντομάτες κομμένες τετραγωνάκια και αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα ρίχνουμε μέσα το ρύζι, σοτάρουμε λίγο, αλατοπιπερώνουμε και τελειώνουμε με το ζεστ από το λεμόνι και το βασιλικό ψιλοκομμένο.