Υλικά

  • 2 φρέσκα κεφαλάκια κατσικίσιο τυρί των 300 γρ.
  • 250 γρ. βλαστάρια σπανάκι
  • ½ λεμόνι
  • 2 κ.γ. ξύδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5 κ.γ. μέλι
  • Λίγο βούτυρο
  • Λίγο σκόρδο
  • Λίγο μαϊντανό
  • Σέλινο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση Ξεπλένουμε και στεγνώνουμε το σπανάκι. Το κόβουμε και το σοτάρουμε σε βούτυρο με λίγο σκόρδο, μαϊντανό και σέλινο. Σε μία σαλατιέρα ανακατεύουμε το χυμό μισού λεμονιού με το ξίδι και μια πρέζα αλάτι. Προσθέτουμε λάδι και πιπέρι. Βουτάμε το σπανάκι γρήγορα σε αυτή τη σάλτσα και το σερβίρουμε στα πιάτα. Κόβουμε το κατσικίσιο τυρί σε φέτες και το βάζουμε επάνω στο σπανάκι. Σε μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά ζεσταίνουμε το μέλι και το ρίχνουμε ζεστό επάνω στο τυρί. Αρωματίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε. botrini735x90