Υλικά
- 400 γρ. σπαγγέτι
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3 αντσούγιες ξαρμυρισμένες και λεπτοκομμένες
- 200 γρ. τόνο σε ελαιόλαδο
- 200 γρ. ντομάτα καρέ
- 1 κ.σ. μαϊντανό
- λίγη ρίγανη φρέσκια
- 1 πεπεροντσίνο ψιλοκομμένο
- Αλάτι
Εκτέλεση Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το πεπεροντσίνο, το μαϊντανό και τις αντσούγιες και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε τον τόνο, τη ντομάτα καρέ και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά έως ότου δέσει η σάλτσα. Σε μία άλλη κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Σοτάρουμε και στο τέλος προσθέτουμε λίγη ρίγανη.