Υλικά

  • ½ κιλό ρέβες καθαρισμένες και κομμένες σε καρεδάκια
  • ½ κιλό ντομάτες ώριμες
  • ½ κιλό σπανάκι, τα φύλλα
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 4 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση Παίρνουμε τις ντομάτες  και τις βάζουμε σε ένα μπολ με καυτό νερό για μισό λεπτό και αμέσως μετά σε παγωμένο. Έτσι είναι πιο εύκολο να τις ξεφλουδίσουμε. Μετά τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.  Προσθέτουμε τις ρέβες μαζί με τις ντομάτες και την πάπρικα και λίγο νερό. Μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσουν οι ντομάτες και να μαλακώσουν οι ρέβες.  Ύστερα προσθέτουμε το σπανάκι, τη ζάχαρη, το κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε 3-4 λεπτά ώστε να μαλακώσει το σπανάκι. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο. botrini735x90