Υλικά
- 400 γρ. παπαρδέλες
- 300 γρ. μανιτάρια champignon de Paris κομμένα σε φέτες
- 50 γρ. τυρί ροκφόρ
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. βούτυρο
- 20 γρ. κονιάκ
- 1 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα και καβουρδισμένα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το κονιάκ. Μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και το ροκφόρ. Βράζουμε μέχρι να γίνει μια κρέμα. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω τα φιστίκια Αιγίνης.