Υλικά
- Μερικοί στήμονες σαφράν
- 125 γρ. βούτυρο μαλακό
- 300 γρ. καστανή ζάχαρη
- 3 μεγάλα αυγά
- 3 ασπράδια
- 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ
- 75 γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα
- 2 μικρά αχλάδια ψιλοκομμένα
- 25 γρ. αμύγδαλο φιλέ
- Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°. Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ το σαφράν με 2 κουταλιές βραστό νερό και αφήνουμε να μουλιάσουν, βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και το σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος. Διαβάστε την εκτέλεση της συνταγής στο botrini.gr.