Υλικά
- 30 γρ. βούτυρο
- ½ ποτήρι γάλα
- 100 γρ. αλεύρι
- 400 γρ. σκαλοπίνι από μοσχαράκι γάλακτος
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 200 γρ. μασκαρπόνε αραιωμένο με λίγο γάλα
- 50 γρ. κρασί ροζέ
- 20 γρ. τοματοπολτό
- 2 κ. γλυκού πιπέρι ροζ σε κόκκους
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση Χτυπάμε τα σκαλοπίνια και τα περνάμε στο αλεύρι και από τις δύο μεριές. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο. Μόλις είναι καυτό βάζουμε μέσα τα σκαλοπίνια. Τσιγαρίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον πελτέ που έχουμε αραιώσει με λίγο ζεστό νερό. Αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά και αν χρειάζεται το αραιώνουμε με λίγο γάλα. Μόλις το κρέας είναι έτοιμο ρίχνουμε το μασκαρπόνε, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τέλος και το ροζ πιπέρι. Αφήνουμε ένα λεπτό να βράσει και σερβίρουμε.