Υλικά

  • 4 χτένια πλυμένα
  • 60 γρ. τοματίνια κομμένα στα τέσσερα
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 35 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 250 γρ. ζωμό λαχανικών
  • 60 γρ. ψίχα ψωμιού τριμμένη
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. καφέ μαϊντανό τριμμένο
  • 1 κ. καφέ βασιλικό τριμμένο
  • 1 κ. καφέ θυμάρι τριμμένο
  • 1 κ. καφέ μαντζουράνα τριμμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση Φτιάχνουμε τη γέμιση. Σε ένα μπολάκι βάζουμε την ψίχα ψωμιού, όλα τα μυρωδικά, το μισό ελαιόλαδο και τόσο ζωμό όσο χρειάζεται ώστε το μείγμα να γίνει μια αλοιφή. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι. Παίρνουμε στη συνέχεια τα χτένια μαζί με το μισό κέλυφος και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Γύρω γύρω από τα χτένια βάζουμε λίγα από τα τοματίνια, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε τα χτένια με το μείγμα της γέμισης. Ρίχνουμε λίγο από το ελαιόλαδο που έχει μείνει. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200° για 15 λεπτά μέχρι να κάνουν ένα ωραίο γκρατινάρισμα (κρούστα). Σερβίρουμε ζεστά. botrini735x90