Υλικά

  • 250 γρ. κανελόνια χωρίς αυγά
  • 850 γρ. πατάτες κομμένες σε τετραγωνάκια
  • 500 γρ. ραδίκια κόκκινα
  • 80 γρ. αλεύρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 εσαλότ ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 λίτρο γάλα σόγια
  • 50 γρ. βούτυρο από σόγια
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. παρμεζάνα vegan
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Μοσχοκάρυδο
  • 4 φύλλα φασκόμηλο
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το εσαλότ και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις πατάτες, το δεντρολίβανο και το φασκόμηλο και πέντε λεπτά πριν να ψηθούν ρίχνουμε τα ραδίκια ψιλοκομμένα. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και κρατάμε στην άκρη. Με το γάλα, το αλεύρι, το βούτυρο και το μοσχοκάρυδο κάνουμε μία μπεσαμέλ. Την αραιώνουμε με λίγο ζωμό λαχανικών ώστε να βράσουν καλά τα κανελόνια μετά. Παίρνουμε 2-3 κουταλιές από τη μπεσαμέλ και τα ανακατεύουμε με τη γέμιση. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα κανελόνια.  Βάζουμε σε ένα ταψί και σκεπάζουμε με τη μπεσαμέλ. Σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει την παρμεζάνα, το μαϊντανό και τη φρυγανιά και πασπαλίζουμε πάνω από τη μπεσαμέλ. Ψήνουμε για 30-45 λεπτά στους 180 βαθμούς. Για την παρμεζάνα vegan περνάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. botrini735x90