Υλικά
- 150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
- 4 κρόκους αυγών
- 1 πορτοκάλια (για το ξύσμα του)
- 140 γραμμάρια ζάχαρη
- 600 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
Εκτέλεση
- Σε μπέν μαρί λιώνετε την σοκολάτα και την αφήνετε στην άκρη.
- Αρχικά ρίχνετε μέσα σε μια κατσαρόλα, την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα από ένα πορτοκάλι.
- Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύετε ελαφρά με μια κουτάλα και αφήνετε το μείγμα να βράσει μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει στους 100 βαθμούς.
- Όταν έρθει σε αυτή τη θερμοκρασία, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Σε ένα μπολ, ρίχνετε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε. Στη συνέχεια ρίχνετε την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε.
- Περνάτε το περιεχόμενο της κατσαρόλας από σουρωτήρι και το προσθέτετε στο μπολ.
- Το χτυπάτε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Αδειάζετε το μείγμα που ετοιμάσατε σε έξι μικρές φόρμες ή μπολ και τις τοποθετείτε σε ταψί το οποίο γεμίζετε με νερό, ίσα που να καλύπτει το 1/3 από τη βάση των μπολ.
- Προθερμαίνετε το φούρνο.
- Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 95 βαθμούς για 25 λεπτά. Κλείνετε τον φούρνο και αφήνετε για 1 ώρα μέσα στο ζεστό φούρνο.
- Όταν οι κρέμες ψηθούν και τις βγάλετε από το φούρνο, ρίχνετε σε κάθε φόρμα λίγη ζάχαρη και τη καίτε με φλόγα, ενώ συγχρόνως τις γυρίζετε.
- Σερβίρετε με σαντιγί και φράουλες.