Υλικά

  • 150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
  • 4 κρόκους αυγών
  • 1 πορτοκάλια (για το ξύσμα του)
  • 140 γραμμάρια ζάχαρη
  • 600 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά

Εκτέλεση

  1. Σε μπέν μαρί λιώνετε την σοκολάτα και την αφήνετε στην άκρη.
  2. Αρχικά ρίχνετε μέσα σε μια κατσαρόλα, την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα από ένα πορτοκάλι.
  3. Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύετε ελαφρά με μια κουτάλα και αφήνετε το μείγμα να βράσει μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει στους 100 βαθμούς.
  4. Όταν έρθει σε αυτή τη θερμοκρασία, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  5. Σε ένα μπολ, ρίχνετε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε. Στη συνέχεια ρίχνετε την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε.
  6. Περνάτε το περιεχόμενο της κατσαρόλας από σουρωτήρι και το προσθέτετε στο μπολ.
  7. Το χτυπάτε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
  8. Αδειάζετε το μείγμα που ετοιμάσατε σε έξι μικρές φόρμες ή μπολ και τις τοποθετείτε σε ταψί το οποίο γεμίζετε με νερό, ίσα που να καλύπτει το 1/3 από τη βάση των μπολ.
  9. Προθερμαίνετε το φούρνο.
  10. Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 95 βαθμούς για 25 λεπτά. Κλείνετε τον φούρνο και αφήνετε για 1 ώρα μέσα στο ζεστό φούρνο.
  11. Όταν οι κρέμες ψηθούν και τις βγάλετε από το φούρνο, ρίχνετε σε κάθε φόρμα λίγη ζάχαρη και τη καίτε με φλόγα, ενώ συγχρόνως τις γυρίζετε.
  12. Σερβίρετε με σαντιγί και φράουλες.