Υλικά
- Για την πανακότα
- 4 φύλλα ζελατίνης
- 150 ml γάλα πλήρες
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- 120 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα λευκή
- Για τη σάλτσα βοτόμουρο
- 3 φλιτζάνια κατεψυγμένα βατόμουρα
- 1/4 φλιτζάνι φρουτώδες κόκκινο ξηρό κρασί
- 3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
- 8 κλωναράκια δυόσμου
Εκτέλεση
- Αφήνουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν σε λίγη ποσότητα από το γάλα. Τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν.
- Ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, τη λιωμένη λευκή σοκολάτα σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέστε τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί. Το μείγμα πρέπει να είναι ζεστό αλλά όχι να βράσει.
- Χύνετε το μείγμα σε 2 καλούπια μεγάλα ή σε μικρότερα. Βάζετε στο ψυγείο για 5-6 ώρες.