Υλικά

  • 4 αυγά
  • Ψωμί
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Φρέσκα βότανα της αρεσκείας σας
  • Συνοδευτικά της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

  1. Σπάσε κάθε αυγό σε μια κούπα ξεχωριστά.
  2. Αφού το νερό έχει φτάσει στο σωστό επίπεδο βρασμού, ανακατέψτε το ελαφρώς με ένα κουτάλι και δημιουργήστε μια ελαφριά κυκλική κίνηση.
  3. Βυθίστε τα αυγά στο νερό απαλά και ένα ένα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κουτάλι για να τα βυθίσετε αν δυσκολεύεστε να τα βάλετε απευθείας.
  4. Αφήστε τα αυγά να βράσουν για περίπου 3- 4 λεπτά ή 5- 6 λεπτά, αναλόγως πώς επιθυμείτε τον κρόκο.
  5. Μετά τον καθορισμένο χρόνο βρασμού, αφαιρέστε τα αυγά από το νερό και τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο με χαρτοπετσέτα για να αφαιρέσετε την υπερβολική υγρασία.
  6. Σερβίρετε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί, γαρνίρετε με φρέσκα βότανα, αλάτι και πιπέρι και συνοδέψτε με τα υλικά της αρεσκείας σας.