Υλικά
- 500 γρ. αρνίσιο κιμά
- 1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
- 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- 1 αυγό
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1/4 φλ. τσαγιού φύλλα κόλιανδρου, ψιλοκομμένα
- 1 1/2 κ. γλ. κύμινο
- 1/2 κ. γλ. κανέλα
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
- 1 1/2 κ. σ. ελαιόλαδο (για το μαγείρεμα)
- Για τη σάλτσα γιαουρτιού με μέντα:
- 3/4 φλ. τσαγιού γιαούρτι
- 1/2 φλ. τσαγιού φύλλα δυόσμου
- 2 κ. γλ. χυμό λεμονιού
- 1/4 κ. γλ. μαγειρικό αλάτι
Εκτέλεση
- Για να φτιάξετε τη σάλτσα γιαουρτιού τοποθετήστε όλα τα υλικά (κρατώντας στην άκρη 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι). Χτυπήστε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέστε το γιαούρτι που κρατήσατε στην άκρη και ανακατέψτε. Τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
- Τοποθετήστε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ.
- Ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας και πλάστε σε μικρές μπάλες. Θα πρέπει να έχετε 20- 24 κεφτεδάκια.
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε τα μισά κεφτεδάκια και μαγειρέψτε, γυρίζοντας για να ροδίσουν παντού, για 8 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν. Μεταφέρετε σε πιάτο.