Υλικά

  • 500 γρ. αρνίσιο κιμά
  • 1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 1 αυγό
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1/4 φλ. τσαγιού φύλλα κόλιανδρου, ψιλοκομμένα
  • 1 1/2 κ. γλ. κύμινο
  • 1/2 κ. γλ. κανέλα
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 1 1/2 κ. σ. ελαιόλαδο (για το μαγείρεμα)
  • Για τη σάλτσα γιαουρτιού με μέντα:
  • 3/4 φλ. τσαγιού γιαούρτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού φύλλα δυόσμου
  • 2 κ. γλ. χυμό λεμονιού
  • 1/4 κ. γλ. μαγειρικό αλάτι

Εκτέλεση

  1. Για να φτιάξετε τη σάλτσα γιαουρτιού τοποθετήστε όλα τα υλικά (κρατώντας στην άκρη 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι). Χτυπήστε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  2. Προσθέστε το γιαούρτι που κρατήσατε στην άκρη και ανακατέψτε. Τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
  3. Τοποθετήστε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ.
  4. Ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας και πλάστε σε μικρές μπάλες. Θα πρέπει να έχετε 20- 24 κεφτεδάκια.
  5. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  6. Προσθέστε τα μισά κεφτεδάκια και μαγειρέψτε, γυρίζοντας για να ροδίσουν παντού, για 8 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν. Μεταφέρετε σε πιάτο.