Υλικά

  • 700 γρ. ρεβίθια
  • 240 γρ. σπανάκι (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κίτρινο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ
  • 1 1/2 κ. σ. σκόνη κάρυ
  • 450 γρ. ντομάτες σε κονσέρβα

Εκτέλεση

  1. Κόψτε το κρεμμύδι σε κύβους, ψιλοκόψτε το σκόρδο και τρίψτε το τζίντζερ.
  2. Σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ σε ένα μεγάλο τηγάνι με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια, για 3-5 λεπτά.
  3. Προσθέστε τη σκόνη κάρυ και συνεχίστε το σοτάρισμα με το μείγμα των κρεμμυδιών για ένα λεπτό ακόμα. Προσθέστε περίπου 1/4 φλιτζανιού νερό στο τηγάνι μαζί με το φρέσκο σπανάκι και συνεχίστε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
  4. Βράστε, σουρώστε και ξεπλύνετε τα ρεβίθια.
  5. Προσθέστε τα στο τηγάνι μαζί με τη σάλτσα ντομάτας.
  6. Ανακατέψτε καλά και αφήστε να ζεσταθούν όλα μαζί για 5 λεπτά.
  7. Σερβίρετε πάνω από ρύζι ή με ψωμί.