Υλικά
- 700 γρ. ρεβίθια
- 240 γρ. σπανάκι (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κίτρινο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ
- 1 1/2 κ. σ. σκόνη κάρυ
- 450 γρ. ντομάτες σε κονσέρβα
Εκτέλεση
- Κόψτε το κρεμμύδι σε κύβους, ψιλοκόψτε το σκόρδο και τρίψτε το τζίντζερ.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ σε ένα μεγάλο τηγάνι με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια, για 3-5 λεπτά.
- Προσθέστε τη σκόνη κάρυ και συνεχίστε το σοτάρισμα με το μείγμα των κρεμμυδιών για ένα λεπτό ακόμα. Προσθέστε περίπου 1/4 φλιτζανιού νερό στο τηγάνι μαζί με το φρέσκο σπανάκι και συνεχίστε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
- Βράστε, σουρώστε και ξεπλύνετε τα ρεβίθια.
- Προσθέστε τα στο τηγάνι μαζί με τη σάλτσα ντομάτας.
- Ανακατέψτε καλά και αφήστε να ζεσταθούν όλα μαζί για 5 λεπτά.
- Σερβίρετε πάνω από ρύζι ή με ψωμί.