«Το νέο πρόγραμμα ήταν το αποτέλεσμα μίας μεγάλης διαδρομής», ανέφερε μετά το τέλος του Eurogroup ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν ο οποίος είπε πως το πρόγραμμα έχει το χαρακτήρα του κατεπείγοντος για να συμπληρώσει πως: «Η ελληνική κυβέρνηση έδειξε ότι άρχισε να εργάζεται ξανά. Ήταν ανάγκη να υπάρξει στήριξη και στον τραπεζικό τομέα, μετά και τον έλεγχο κεφαλαίων»

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Από τον Ιανουάριο ξεκίνησαν οι συζητήσεις με τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Όμως υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα χάθηκε, παρά το γεγονός ότι η Γαλλία είχε από την αρχή δηλώσει τη διαθεσιμότητά της, να αναλάβει τον ρόλο ενός συνδέσμου ανάμεσα στην Ελλάδα και τους συνδέσμους. Είχαμε θέσει την αρχή ενός διπλού σεβασμού προς τη Δημοκρατία και την εναλλαγή στην εξουσία, μία αρχή από την οποία δεν υπαναχωρήσαμε ποτέ».

Επιπλέον ο κ. Σαπέν ανέφερε: «Η αλλαγή στην Ελλάδα με τις εκλογές ήταν μαζική. Δεν μπορούσαμε να συμπεριφερόμαστε, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα στην Ελλάδα. Σεβασμός και αλληλεγγύη το δίπολο των αρχών. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος από την αρχή. Αλλά μέσα σε λίγες εβδομάδες, ο Έλληνας πρωθυπουργός και τα κόμματα στην Ελλάδα ανέλαβαν τις ευθύνες τους. Αναλήφθηκε η ευθύνη από την ελληνική κυβέρνηση, γι’ αυτό και σήμερα έπρεπε να δοθεί η αλληλεγγύη προς την Ελλάδα. Αν σήμερα πέτυχαμε την έγκριση της νέας συμφωνίας, αυτό συνέβη χάρη στην καλή συνεννόηση ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία».