Στην Αθήνα καταφθάνουν απόψε τα μέλη του Brussels Group, με στόχο τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν εκ νέου, αύριο Σάββατο.

Η είδηση για την ξαφνική άφιξη του Brussels Group στην Αθήνα, που είναι η πρώτη από την ημέρα έναρξης των διαπραγματεύσεων από την κυβέρνηση Τσίπρα, καθώς είχε απορριφθεί κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο από την ελληνική πλευρά, έρχεται μία ημέρα μετά τις δηλώσεις Γιούνκερ για συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, που ουσιαστικά έβαλε τέλος στη διαπραγμάτευση σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο.

Παράλληλα, η άφιξη των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group συμπίπτει με την αποχώρηση των εκπροσώπων του ΔΝΤ από τις Βρυξέλλες εν μέσω σφοδρότατης κριτικής από την πλευρά του Ταμείου για τις πολιτικές διαπραγματεύσεις και την άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και τις περικοπές στους τομείς του Ασφαλιστικού.

Την ίδια ώρα στις πρώτες πληροφορίες από το αμερικανικό δίκτυο Bloomberg γίνεται λόγος για τελεσίγραφο 24ωρών για την επίτευξη συμφωνίας που απευθύνουν οι δανειστές προς την Ελλάδα.