Εντυπωσιακή είναι η άνοδος της πορείας της μετοχής του ομίλου της Intrakat από τον Ιούλιο του 2022, όταν και πέρασε στον έλεγχο εταιρείας συμφερόντων των Αλέξανδρου Εξάρχου, Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη.

Η αγορά επί της ουσίας προεξοφλεί την επιτυχία της στρατηγικής του ομίλου για τον μετασχηματισμό του σε έναν πολυσχιδή τεχνικό οργανισμό που διευρύνει το χαρτοφυλάκιό του πέραν της ανάληψης των παραδοσιακών δημοσίων και ιδιωτικών έργων και επεκτείνεται δυναμικά σε συμπράξεις του Δημόσιου με τον Ιδιωτικό τομέα (ΣΔΙΤ), παραχωρήσεις, ενέργεια και real estate.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του ομίλου ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Intrakat Αλέξανδρος Εξάρχου, η μετοχή από τα 1,80 ευρώ, βρέθηκε στην περιοχή άνω των 3,2 ευρώ, παρουσιάζοντας έτσι ένα ποσοστό ανόδου που ξεπερνά το 70%. Η κεφαλαιοποίηση, από τα 143 εκατ. ευρώ που βρισκόταν λίγο πριν την αλλαγή διοίκησης ένα χρόνο πριν, έχει πολλαπλασιαστεί σημαντικά και προσεγγίζει φθάνει πλέον το μισό δισεκατομμύριο ευρώ, στο οποίο συνυπολογίζεται και η επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 100 εκατ. ευρώ, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2023.

Η νέα χρηματιστηριακή άνοδος της μετοχής έρχεται στον απόηχο της χθεσινής ανακοίνωσης για την αγορά 289.000 μετοχών του ομίλου, συνολικής αξίας 877.934 ευρώ, από τη WINEX INVESTMENTS LIMITED, συμφερόντων Αλέξανδρου Εξάρχου, Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη. Σημειώνεται πως μόλις τον περασμένο Ιούνιο η WINEX INVESTMENTS LIMITED απέκτησε μέσω εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής 3.000.000 κοινές ονομαστικές με δικαίωμα ψήφου μετοχές, συνολικής αξίας 6.450.000 ευρώ, στην τιμή των 2,15 ευρώ εκάστη.

Η χθεσινή ανακοίνωση ανέφερε χαρακτηριστικά:

Η «INTRAKAT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ», διακριτικός τίτλος «INTRAKAT» (εφεξής η «Εταιρεία»), ανακοινώνει, σύμφωνα με το άρθρο 19 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ.596/2014 και κατόπιν της σχετικής γνωστοποίησης που έλαβε στις 24.07.2023, ότι η εταιρεία «WINEX INVESTMENTS LIMITED» απέκτησε για ίδιο λογαριασμό μέσω συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, τις ακόλουθες κοινές μετοχές με δικαίωμα ψήφου εκδόσεως της Εταιρείας: – στις 20.7.2023 διακόσιες ογδόντα εννέα χιλιάδες τετρακόσιες πενήντα (289.450) μετοχές, συνολικής αξίας οκτακοσίων εβδομήντα επτά χιλιάδων εννιακοσίων τριάντα τεσσάρων ευρώ και τριάντα ενός λεπτών (877.934,31) – στις 21.7.2023 σαράντα επτά χιλιάδες (47.000) μετοχές, συνολικής αξίας εκατόν σαράντα τεσσάρων χιλιάδων οκτακοσίων ογδόντα επτά ευρώ και εβδομήντα δύο λεπτών (144.887,72) Σημειώνουμε ότι η εταιρεία «WINEX INVESTMENTS LIMITED» είναι συνδεόμενο νομικό πρόσωπο με τον κ. Αλέξανδρο Εξάρχου, ο οποίος είναι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας «INTRAKAT».

Μετά την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ, ο όμιλος Intrakat αναπτύσσεται με ένα εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο από projects που ξεπερνούν σε αξία τα 4 δισ. ευρώ, το οποίο θα αναμένεται να ξεπεράσει τα 4,9 δισ. ευρώ στο τέλος του έτους, από τα 1,2 δισ. που είχε τον Ιούλιο 2022 όταν είχε αναλάβει την εταιρεία η νέα διοίκηση.