Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ είπε ότι είναι δυνατόν τα βρετανική επιτόκια να είναι υψηλότερα σε διάστημα ενός έτους, αν και η κεντρική τράπεζα δεν θα προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση πρόωρα διακινδυνεύοντας να επιβραδύνει τους ρυθμούς της οικονομίας.

Σε σημερινή ραδιοφωνική του συνέντευξη στο BBC, μία ημέρα αφού η Τράπεζα της Αγγλίας μείωσε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της χώρας, ο Κάρνεϊ είπε ότι ο πληθωρισμός σύντομα θα βρεθεί σε αρνητικό έδαφος και ότι η ενισχυμένη στερλίνα επηρεάζει ελαφρώς την οικονομική ανάπτυξη.

Ερωτηθείς για το εάν τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια ενδεχομένως να έχουν αυξηθεί μέχρι τον Μάιο του 2016, ο Κάρνεϊ είπε: «Είναι δυνατόν, αλλά εξαρτάται από την εξέλιξη της οικονομίας».

«Αυτό που δεν θα κάνουμε είναι να αυξήσουμε τα επιτόκια πολύ σύντομα ή πολύ γρήγορα και να επιβραδύνουμε την οικονομία».

Δήλωσε παράλληλα ότι η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το πώς σχεδιάζει να προχωρήσει με το δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.