Για «σύνοδο απειλών» απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση κάνει λόγο η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, αναφερόμενη στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας που ολοκληρώθηκε χθες στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ελληνική κυβέρνηση «έχει απωλέσει ήδη σε σύντομο χρονικό διάστημα σχεδόν κάθε εμπιστοσύνη (…) με τις διαρκείς ανακοινώσεις και υποσχέσεις της».

Ως εκ τούτου, επισημαίνει ο αρθρογράφος, «κανείς δεν θέλει να αποκλείσει πλέον το χείριστο σενάριο. (…) Όλοι τονίζουν, με περισσότερη ή λιγότερη σαφήνεια, ότι η ευρωζώνη είναι θωρακισμένη ως ένα βαθμό για ένα Grexit, παρότι παραμένει ένα υπόλοιπο κινδύνου. Ακόμη και ο Ντράγκι, ο πρώτης γραμμής υπερασπιστής του ευρώ, παρέπεμψε στο ότι υπάρχουν στο μεταξύ καλύτερα εργαλεία (σ.σ. διαχείρισης κινδύνων). Όλα αυτά είναι βεβαίως και διαπραγματευτική τακτική».

«Η πίεση στον Τσίπρα πρέπει να αυξηθεί. Ακόμη και η αμερικανική κυβέρνηση, που είχε εκφράσει λίγο μετά τις εκλογές κατανόηση για τον Τσίπρα και τους στόχους του, θεωρεί πλέον ότι οι κινήσεις που οφείλουν να γίνουν εναπόκεινται στην Ελλάδα. Η Αθήνα δεν απομονώθηκε μόνο εντός του Eurogroup αλλά και πέρα από αυτό. Αν η Αθήνα δεν συγκλίνει θεμελιωδώς προς τους δανειστές της, δεν θα υπάρξει βοήθεια. Η κρατική χρεοκοπία και μαζί με αυτήν το Grexit θα ήταν σχεδόν αδύνατο να αποτραπούν», εκτιμά η Handelsblatt, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.