Ένα φιλόδοξο χρονοδιάγραμμα το οποίο και θα ελέγξει η τρόικα μεταξύ άλλων (κατά τη νέα της επίσκεψη τον Μάρτιο) για μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν. Η λίστα των υποχρεώσεων που άφησε στην κυβέρνηση η τρόικα έχει ως εξής:

· Ευθυγράμμιση των μισθών με την παραγωγικότητα στο επίπεδο της επιχείρησης και μεταρρύθμιση των συλλογικών συμβάσεων και διαιτησίας.

· Ελεύθερη πρόσβαση σε υπηρεσίες, εμπόριο και επαγγέλματα με την εφαρμογή της οδηγίας Bolkenstein αλλά και την άρση των εμποδίων για τα κλειστά επαγγέλματα .

· Ξεκλείδωμα του δυναμικού των ελληνικών επιχειρήσεων μέσω της μείωσης της γραφειοκρατίας και των φραγμών εισόδου στην αγορά.

· Την αναμόρφωση και περικοπή δαπανών στον κλάδο υγείας και περίθαλψης Μεσοπρόθεσμα η Ελλάδα θα πρέπει να παρουσιάσει ένα σχέδιο με το οποίο η μέση ετήσια δαπάνη για το σύστημα υγείας που φτάνει το 6% του ΑΕΠ να μειωθεί στο 4% του ΑΕΠ

· Την αναμόρφωση του φορολογικού μηχανισμού με στόχο την βελτίωση της είσπραξης των δημοσίων εσόδων.

· Ο έλεγχος των δημοσίων δαπανών, η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, η μείωση των ελλειμμάτων στις ΔΕΚΟ

· Στον κανόνα 1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις εντάσσονται μόνο οι ΔΕΚΟ, ενώ μετατάξεις εντός του στενού δημόσιου τομέα δεν θα θεωρούνται προσλήψεις.