Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και η μείωση των πρωτογενών ελλειμμάτων του προϋπολογισμού αποτελούν τις «κόκκινες γραμμές» που δεν διαπραγματεύεται η ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ανώτερος αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ελληνικών τραπεζών είναι άλλη μία «κόκκινη γραμμή» για την κυβέρνηση.

Λίγο πριν την κρίσιμη συνάντηση στις Βρυξέλλες όπου θα συζητηθεί το μέλλον της Ελλάδας, ο αξιωματούχος αναφέρει στο πρακτορείο Reuters ότι η Αθήνα θα ζητήσει «συμφωνία-γέφυρα» μέχρι την 1η Ιουνίου, η οποία συμπεριλαμβάνει την επιστροφή 1,9 δισ. ευρώ από τα κέρδη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και άλλων κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα.

Επιβεβαιώνει ακόμη πως η Αθήνα έχει ήδη ζητήσει από την ΕΚΤ να αυξηθεί το ανώτατο όριο για την έκδοση έντοκων γραμματίων ώστε η χώρα να μπορέσει να αυτοχρηματοδοτηθεί τους επόμενους μήνες, μέχρι η κυβέρνηση να καταφέρει να καταλήξει σε κάποια συμφωνία με τους εταίρους της.

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν ήδη απορροφήσει το μέγιστο ύψος των έντοκων γραμματίων 15 δισ. ευρώ που τους επιτρέπεται από την ΕΚΤ.