Νέο αρνητικό ρεκόρ κατέγραψε η ανεργία στην Ιταλία τον Οκτώβριο, αγγίζοντας το 13,2%, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά των τελευταίων 27 χρόνων, σύμφωνα με στοιχεία του Ιταλικού Ινστιτούτου Στατιστικής Istat.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης προσθέτουν ότι για πρώτη φορά το πρόβλημα της ανεργίας πλήττει απευθείας και το Istat: τα στοιχεία που αφορούν την ανεργία δεν παρουσιάσθηκαν κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του Istat, εξαιτίας απεργίας των συμβασιούχων, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου των οποίων δεν έχουν ανανεωθεί έως τώρα.

Η ανεργία μεταξύ των νέων μέχρι 25 χρόνων ανέρχεται σε 43,3%, καταγράφοντας αύξηση 1,9% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2013 και 0,6% σε σύγκριση με τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Συνολικά ο αριθμός των ατόμων που εργάζεται μειώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο κατά 55.000 άτομα σε μηνιαία βάση, ενώ ο αριθμός τους παραμένει αμετάβλητος σε σχέση με πριν από ένα χρόνο.

Σύμφωνα με σημερινά στοιχεία της Eurostat, τον περασμένο Οκτώβριο η Ιταλία παρουσίασε την μεγαλύτερη άνοδο του ποσοστού ανεργίας, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία και των 18 χωρών της Ευρωζώνης.