Μπορεί στην Ελλάδα να μιλάμε πλέον για περικοπές ακόμα και στους μισθούς δημοσίων υπαλλήλων, όμως η Google ετοιμάζεται να δώσει αύξηση 10% στους 23.000 υπαλλήλους της, προκειμένου να σταματήσει το ρεύμα φυγής τους προς ανταγωνίστριες εταιρείες.

Η αύξηση θα δοθεί σε όλο το προσωπικό της εταιρείας παγκοσμίως και θα ισχύσει από τον ερχόμενο Ιανουάριο. Η κίνηση πραγματοποιείται σε μια εποχή κατά την οποία η Google ανεβάζει τους τόνους στη μάχη με τους ανταγωνιστές της και ειδικά την εταιρεία που διαχειρίζεται το κολοσσιαίο site κοινωνικής δικτύωσης, Facebook.

Ήδη περίπου το 10% των υπαλλήλων της Facebook είναι “βετεράνοι” της Google, ενώ και άλλες εταιρείες της Silicon Valley κινούνται επιθετικά για να της “κλέψουν” υπαλλήλους.

Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Eric Schmidt στο e-mail με το οποίο ανακοίνωνε στους υπαλλήλους την αύξηση, στόχος της εταιρείας είναι να τονώσει το ηθικό τους. «Θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι νιώθετε να επιβραβεύεστε για τη σκληρή δουλειά σας», έγραφε.

Παράλληλα, η εταιρεία – πιστή στην πρωτοπορία – άρχισε να δοκιμάζει μαθηματική φόρμουλα που επιχειρεί να προβλέπει ποιος εργαζόμενος θα υποβάλει παραίτηση…