Στα 248 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Κύπρου στο εννεάμηνο.Τα οικονομικά αποτελέσματα για το εννεάμηνο καταδεικνύουν ότι το Συγκρότημα βρίσκεται σε ισχυρή θέση να αντιμετωπίσει τις συνεχιζόμενες προκλήσεις του οικονομικού περιβάλλοντος πετυχαίνοντας στοχευόμενη ανάπτυξη δραστηριοτήτων, αυξανόμενη επαναλαμβανόμενη κερδοφορία και ενισχύοντας περαιτέρω τα ισχυρά μεγέθη του ισολογισμού του, στα πλαίσια των επιχειρηματικών και χρηματοοικονομικών στόχων που είχε θέσει για το έτος 2010.

Οι στρατηγικές προτεραιότητες του Συγκροτήματος για το έτος 2010 επικεντρώνονται στη διατήρηση της υγιούς ρευστότητας και υψηλής κεφαλαιακής επάρκειας, την αύξηση της αποτελεσματικότητας και περιορισμό των εξόδων με ικανοποιητική κερδοφορία και την αποτελεσματική διαχείριση κινδύνων.

Παράλληλα το Συγκρότημα στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας του στις νέες αγορές όπου δραστηριοποιείται, οι οποίες έχουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, προσδίδοντας μακροπρόθεσμη διασπορά των εσόδων, της κερδοφορίας, αλλά και των κινδύνων.

Το Συγκρότημα παρακολουθεί τις εξελίξεις τόσο στις διεθνείς αγορές όσο και στο μακροοικονομικό περιβάλλον στην Κύπρο, την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή και λαμβάνει μέτρα για μετριασμό των επιπτώσεων και την περαιτέρω θωράκισή του.

Τέτοιες ενέργειες είναι η συνεχής παρακολούθηση των κινδύνων και ιδιαίτερα ο έλεγχος του πιστωτικού κινδύνου, η επανατιμολόγηση επιλεγμένων δανειακών και καταθετικών προϊόντων και η συνετή επέκταση των εργασιών στις αγορές όπου δραστηριοποιείται το Συγκρότημα.

Με βάση τα αποτελέσματα του εννιαμήνου 2010, τις επιδόσεις μέχρι σήμερα και τις υφιστάμενες οικονομικές συνθήκες, το Συγκρότημα επιβεβαιώνει την εκτίμησή του, ότι το έτος 2010 θα επιτύχει ικανοποιητική κερδοφορία στα πλαίσια των στόχων που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Συγκεκριμένα, το Συγκρότημα εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη μετά τη φορολογία θα κυμανθούν μεταξύ 300 εκατ. ευρώ και 400 εκατ. ευρώ, με θετική συνεισφορά από όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιείται.