Την πεποίθηση ότι η ικανοποιητική εκτέλεση του Προϋπολογισμού, η εφαρμογή των διαρθρωτικών παρεμβάσεων και η σταδιακή βελτίωση της ρευστότητας θα μηδενίσουν την όποια δημοσιονομική απόκλιση αυτή τη στιγμή υπάρχει για τα έτη 2015 και 2016 εξέφρασε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας, μιλώντας στη συζήτηση επί του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018 στη Βουλή.

Στην παρέμβασή του ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως τα τελευταία δύο έτη η Ελλάδα διασφάλισε τη θέση της στην Ευρωζώνη και ανέκτησε σημαντικό κεφάλαιο διεθνούς αξιοπιστίας. το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής επανήλθε και διατηρείται «εντός τροχιάς», οι δημοσιονομικοί στόχοι υπερκαλύπτονται., η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας ενισχύθηκε , η ύφεση έγινε πιο ρηχή, η αυξητική δυναμική της ανεργίας ανακόπηκε και η χώρας απέκτησε και πάλι πρόσβαση στις αγορές.

«Η Ελλάδα κερδίζει το στοίχημα. Βέβαια, δεν έχουμε βγει από τη κρίση. Όμως, βγαίνουμε», τόνισε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως το ελληνικό χρέος αρχίζει σταδιακά να αποκλιμακώνεται στα επόμενα έτη, καθώς η σύνθεση και η δομή του βελτιώθηκαν, η μέση υπολειπόμενη φυσική διάρκειά του έχει χρονικά επεκταθεί και οι δαπάνες εξυπηρέτησής του έχουν αισθητά μειωθεί.

Ο ίδιος τόνισε πως οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, τουλάχιστον για τους προσεχείς 12 μήνες, είναι ήδη καλυμμένες, ενώ δεν απέκλεισε ενδεχόμενη μελλοντική προσφυγή στις διεθνείς αγορές με έκδοση νέου ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου, ύψους από 3 έως 6 δισ. ευρώ.