Ένας «πιο αποτελεσματικός εταιρικός πολίτης προς όφελος όλων» γίνεται ο ΟΠΑΠ, με τις αλλαγές που προωθούνται, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Καμίλ Ζίγκλερ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η διοίκηση της εταιρείας, υπογραμμίζοντας τις τρεις σημαντικές δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που σκοπεύει να αναλάβει ο ΟΠΑΠ.

Πρόκειται για πρωτοβουλίες σε Υγεία (χρηματοδότηση για την ανακαίνιση και των 23 κλινικών – 10.000 κλίνες – των νοσοκομείων Παίδων «Αγία Σοφία» και Αγλαΐα Κυριακού), Αθλητισμό (ίδρυση δικτύου 250 αθλητικών ακαδημιών σε όλη την Ελλάδα για 10.000 παιδιά, από 7 έως 10 ετών) και Εργασία (Προγράμματα υποτροφιών και πρακτική άσκηση στην εταιρεία).

Παράλληλα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ τόνισε πως ο Οργανισμός είναι η εταιρεία με τη μεγαλύτερη συνεισφορά φόρων στην ελληνική οικονομία, εξηγώντας ότι κατά την περυσινή χρονιά, μόνο από την φορολόγηση του 30% επί των μικτών κερδών της εταιρείας αποδόθηκαν 345 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με το σκέλος των αθλητικών χορηγιών, η διοίκηση του ΟΠΑΠ ξεκαθάρισε πως αυτήν την περίοδο αναθεωρούνται και εξετάζονται όλα τα μεγάλα συμβόλαια και έχουν τεθεί εμπορικά κριτήρια επιλογής και αξιολόγησης, ενώ θα χρησιμοποιηθούν υποχρεωτικές ρήτρες βίας.
«Ο ΟΠΑΠ αλλάζει, όχι για χάρη της αλλαγής, αλλά για να εξυπηρετήσει τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, του αθλητισμού και των νέων», υπογράμμισε, παρουσιάζοντας τους δύο κύριους τομείς στους οποίους δίνεται έμφαση για την περαιτέρω εξέλιξη του ΟΠΑΠ: Την ανάπτυξη και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς του.

Όσο για τα νέα project του Οργανισμού, ο κ. Ζίγκλερ ανέφερε πως την 1η Ιουνίου θα κυκλοφορήσουν τα νέα λαχεία και το Ξυστό, ενώ για τα VLTs ο στόχος παραμένει να τεθούν σε λειτουργία στο δ’ τρίμηνο του 2014. Παράλληλα, επανέλαβε πως στόχος είναι η διαδικτυακή στοιχηματική πλατφόρμα του ΟΠΑΠ να ξεκινήσει τη λειτουργία της πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

Ερωτηθείς για το υφιστάμενο πλαίσιο λειτουργίας της διαδικτυακής αγοράς στην Ελλάδα και για το θέμα των προσωρινών αδειών που έχουν χορηγηθεί, ο κ. Ζίγκλερ ανέφερε πως δεν είναι στην ατζέντα της εταιρείας να εισέλθει σε διαμάχη με τις προσωρινά αδειοδοτημένες εταιρείες, αλλά να επικεντρωθεί στο δικό της προϊόν, με στόχο να αποτελέσει μια εξαιρετικά ανταγωνιστική πρόταση προς τους παίχτες.
Ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ ξεκαθάρισε ότι η Emma Delta επένδυσε, έχοντας πίστη στην ανάπτυξη της εταιρείας, αλλά και στις δυνατότητες της χώρας να ξεπεράσει την κρίση. Υποστήριξε ότι η Emma Delta είναι μακροπρόθεσμος επενδυτής, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ήρθε εδώ για να μείνει» και πρόσθεσε ότι θα στηρίξει τον ΟΠΑΠ με στόχο να αποτελέσει εταιρεία «πρότυπο στο ελληνικό επιχειρηματικό και κοινωνικό τοπίο».