Τη μείωση της φορολογίας των αυτοκινήτων μεσαίου κυβισμού μελετά το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να τονώσει την αγορά ΙΧ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδα «το Βήμα», η κυβέρνηση σχεδιάζει το νέο σύστημα των αντικειμενικών αξιών με στόχο να διαμορφώνονται στο μέσο όρο των αγοραίων και να αναπροσαρμόζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα (εξάμηνο ή έτος) αλλά και τη μείωση της φορολογίας στις μεταβιβάσεις και την αύξηση του αφορολογήτου ορίου για απόκτηση πρώτης κατοικίας με αγορά, γονική παροχή ή κληρονομιά.

Με αυτόν τον τρόπο εκτιμάται ότι θα τονωθεί η κτηματαγορά που ως πριν από λίγα χρόνια αποτελούσε την «ατμομηχανή» της ελληνικής οικονομίας και τώρα βρίσκεται στο «ναδίρ».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, χθες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι το θέμα της φορολογίας των ιδιωτικής χρήσεως αυτοκινήτων απασχολεί την κυβέρνηση. Όπως είπε ο ίδιος, «θα κάνουμε κινήσεις να μειωθεί η επιβάρυνση στα μεσαίου κυβισμού οχήματα και όχι στα πολυτελείας».

Αυτό που αναμένεται να ξεκαθαρίσει το επόμενο διάστημα είναι αν η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των οχημάτων θα συνδυαστεί με έναν νέο τύπο απόσυρσης που δεν θα βασίζεται σε επιδότηση αλλά σε μείωση της φορολογίας, δηλαδή των τελών ταξινόμησης κατά την αγορά του καινούργιου ΙΧ.