Η κυβέρνηση χαιρέτισε τον διορισμό εκτελεστικού συμβούλου στην Τράπεζα Κύπρου, εκτιμώντας, ότι με τον διορισμό του λήγει η περίοδος αβεβαιότητας.
Σε δηλώσεις μετά τη σημερινή συνεδρία του υπουργικού Συμβουλίου, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, εξέφρασε την ευχή, η Τράπεζα στο εξής να βαδίσει τον δρόμο που όλοι επιθυμούν, δηλαδή «να είναι ο μπροστάρης της οικονομίας και η δύναμη που θα οδηγήσει στην ανάκαμψη και στην έξοδο από την κρίση».
Είπε επίσης, ότι «στην κυβέρνηση δεν πέφτει λόγος, διότι πρόκειται για μια εταιρεία που έχει παραδοθεί, ήδη, στους μετόχους της».
Ο νέος εκτελεστικός διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου, Τζον Χούρικαν δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Financial Times, ότι θεωρεί τον διορισμό του σημαντικά ενδιαφέρουσα πρόκληση και ευκαιρία να κάνει πραγματική διαφορά, όχι μόνο στην τράπεζα, αλλά και στην Κύπρο.
Ο Ιρλανδός τραπεζίτης, πρόσθεσε, ότι αν και ο διορισμός του είναι αορίστου διάρκειας, εντούτοις βλέπει έναν ορίζοντα τριών με πέντε ετών, που περιλαμβάνει τη διαδικασία αναδιάρθρωσης της τράπεζας.
Η εφημερίδα υπενθυμίζει, ότι ο Τζον Χούρικαν παραιτήθηκε από τη διεύθυνση της Royal Bank of Scotland, μετά το πρόστιμο το οποίο της επιβλήθηκε για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο χειραγώγησης του διατραπεζικού επιτοκίου λίμπορ, ενός από τα πιο βασικά επιτόκια.
Ο ίδιος δεν κατηγορήθηκε, αλλά εγκατέλειψε τη θέση του, αναλαμβάνοντας την ευθύνη.
Στο μεταξύ, την παραίτησή του από το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου, υπέβαλε το μέλος του Ιγκόρ Λοτζέφσκι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτηση οφείλεται σε κωλύματα, τα οποία προκύπτουν λόγω της εργοδότησής του στη Γερμανική Deutsche Bank.
Η παραίτηση του Λοτζέφσκι δεν δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας.