Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Τράπεζας Κύπρου θα είναι βασική προτεραιότητα του νέου διοικητικού συμβούλιου, όπως δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος του μεταβατικού ΔΣ Σοφοκλής Μιχαηλίδης.

Ο ίδιος ανέφερε στους μετόχους ότι η ολοκλήρωση του σχεδίου αναδιάρθρωσης που ετοιμάζει η τράπεζα, με τη βοήθεια των ειδικών συμβούλων McKinsey θα είναι ένα από πρώτα και ίσως το κυριότερο θέμα που θα τεθεί ενώπιον του νέου ΔΣ.

Οι αποφάσεις του Eurogroup, είπε, έχουν δημιουργήσει μια νέα τάξη πραγμάτων στην πραγματική οικονομία και ειδικότερα στο τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Επίσης, ανέφερε ότι τη μεγαλύτερη συμβολή στη μείωση του λειτουργικού κόστους είχε η υλοποίηση του σχεδίου εθελούσιας εξόδου.

Ανάμεσα στις κύριες στρατηγικές κατευθύνσεις της Τράπεζας Κύπρου, σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη, αναμένεται να είναι η επίσπευση της ενοποίησης των εργασιών με την πρώην Λαϊκή, η αυστηρή διαχείριση και ενίσχυση του δανειακού χαρτοφυλακίου, η υιοθέτηση βέλτιστων πιστωτικών πολιτικών, η ορθολογική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η σταδιακή ομαλοποίηση των όρων χρηματοδότησης και η μείωση της έκτακτης ρευστότητας από την ΕΚΤ.