Δραματική η εικόνα της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς μέσα σε ένα κλίμα απαξίωσης, το οποίο καθρεφτίζει ξεκάθαρα το διαφαινόμενο αδιέξοδο που υπάρχει στις διαρθρωτικές αλλαγές.

Νέα μέτρα-προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης, αντιδράσεις και κινητοποιήσεις για τις μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, αρνητικές εκτιμήσεις για τις δημοσιονομικές εξελίξεις, εμπλοκές στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων – με νέο «επεισόδιο» τη διαδικασία πώλησης του ΤΤ.

Ολα συντείνουν στην επιδείνωση του οικονομικού και επενδυτικού κλίματος. Αμεση και εμφανής η επίδραση στο ΧΑ, όπου οι δείκτες κατέγραψαν σημαντικές απώλειες.

Η πορεία της αγοράς κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις ενισχύει την άποψη ότι ολοκληρώθηκε η φάση αντίδρασης-ανάκαμψης και ότι έχει ανοίξει ένας νέος κύκλος διόρθωσης, που θα φέρει τους βασικούς δείκτες σε περιοχές κρίσιμων στηρίξεων.

Η εκτίμηση αυτή οδηγεί πολλούς διαχειριστές χαρτοφυλακίων σε ρευστοποιήσεις που εντείνουν τις πιέσεις, επιταχύνοντας την πτώση.

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 819,54 μονάδες καταγράφοντας πτώση -2,24%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 42,66 εκατ. ευρώ.