Για υποκρισία κατηγορεί τους Ευρωπαίους εταίρους ο πρόεδρος της Κύπρου, Ν.Αναστασιάδης, ο οποίος απορρίπτει κατηγορηματικά τις αιτιάσεις ότι η Κύπρος είναι κέντρο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και φορολογικός παράδεισος.

Ο κ.Αναστασιάδης ανέφερε ότι υπάρχουν πολλές αξιόπιστες εκθέσεις αναλυτών από διεθνώς αναγνωρισμένους οργανισμούς, όπως η «MONEYVAL», που μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι η Κύπρος δεν είναι αυτό, για το οποίο κατηγορείται, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα του ότι η ανεξάρτητη έρευνα που θα γίνει με εντολή της ΕΕ για το θέμα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος θα επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά την αποτελεσματικότητα και τη συμμόρφωση της Κύπρου με τα διεθνή πρότυπα.

Επιπλέον, ο κ.Αναστασιάδης κατηγόρησε τους Ευρωπαίους εταίρους για υποκρισία, καθώς όπως είπε δεν βλέπουν πως ορισμένες επιχειρήσεις τους που εμπλέκονται στη βιομηχανία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών καιροφυλακτούν κατά του τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της Κύπρου για να πάρουν μεγαλύτερο μερίδιο.

«Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου – για να μην πω την αγανάκτησή μου- γι’ αυτό», είπε ο κ. Αναστασιάδης, προσθέτοντας: «Κατά ένα ειρωνικό τρόπο οι κυβερνήσεις τους υποστηρίζουν πως αυτοί οι πόροι κατατέθηκαν και επενδύθηκαν στην Κύπρο μέσω δραστηριοτήτων ξεπλύματος χρήματος».

Ο πρόεδρος της Κύπρου ζήτησε να επεκταθεί σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. ανάλογος έλεγχος με αυτό που γίνεται στην Κύπρο.

Δείτε εδώ όλες τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο με συνεχή ενημέρωση από το newsbeast.gr