Σε νέα συνάντηση με το Ρώσο υπουργό Οικονομικών, το βράδυ, στη Μόσχα, θα κριθεί η ενδεχόμενη συμμετοχή της Ρωσίας στο πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου», δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής. «Δε μπορείς να αυτοκτονήσεις… οικογενειακά», ανέφερε, εξάλλου, χαρακτηριστικά, αφήνοντας αιχμές εναντίον της ευρωζώνης.

«Έχουμε μία σημαντική συνάντηση κι ελπίζουμε ότι θα μας δώσουν κάποια ελπιδοφόρα μηνύματα» σημείωσε μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Alpha ο κ. Σαρρής, προσθέτοντας πως «έχουμε 48 ώρες να πειστεί η τρόικα ότι έχουμε ολοκληρώσει το πακέτο».

«Αν δεν υπήρχε διάθεση για βοήθεια, θα μπορούσαν να μας πουν από χθες να φύγουμε άπρακτοι», πρόσθεσε.

Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «πρέπει να βρεθούν 5,8 δισ. ευρώ με κάθε τρόπο» και συμπλήρωσε πως επιδιώκει συμφωνία σε μία βάση εμπορικών σχέσεων, όπως η ενέργεια και οι τράπεζες. «Θα ήταν μια πολύ σημαντική κίνηση, μια τονωτική ένεση αν μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε, πάνω σε βάση εμπορικών σχέσεων, κάποια χρήματα», ανέφερε.

Ο κ. Σαρρής μίλησε για εξίσωση που πρέπει να λυθεί ταυτόχρονα, καθώς «η Ρωσία θέλει να υπάρχει πακέτο από την τρόικα κι η τρόικα θέλει διασφαλίσεις από που θα μπουν τα υπόλοιπα λεφτά. «Δε θα έλεγα ότι ζητούν πολλά οι Ρώσοι, αλλά στις συνεργασίες πρέπει να δίνεις και να παίρνεις», σημείωσε.

Ωστόσο, εξέφρασε και τη δυσαρέσκεια της Κύπρου για την Ευρωζώνη, λέγοντας πως «δε μπορούν να μας λένε ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί οικογενειακά, όταν δε σε στηρίζει η οικογένεια. Δε μπορείς να αυτοκτονήσεις οικογενειακά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αν έρθει η Τρίτη και δεν έχουμε λύση θα αντιμετωπίσουμε ένα χάος. Και οι ίδιοι οι ευρωπαίοι έχουν μετανιώσει που μας είχαν πιέσει τόσο πολύ, γιατί αυτό είναι κακό για όλη την ευρωζώνη. Αισθανόμαστε πολύ άσχημα από τον τρόπο που μας έχει χειριστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, πιστεύουμε ότι έχει γίνει μια διάκριση», πρόσθεσε.

Δείτε εδώ όλες τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο με συνεχή ενημέρωση από το newsbeast.gr