Το ελληνικό πρόγραμμα βρίσκεται σε καλό δρόμο και η απόφαση του Euro Working Group για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 2,8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα αναμένεται στις 21 Φεβρουαρίου, δήλωσε ο νέος επικεφαλής του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ.

Η οριστική απόφαση για την εκταμίευση της δόσης θα δοθεί από το Euroworking Group όταν ψηφιστεί το επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο.

Σε ό,τι αφορά την Κύπρο το Eurogroup ολοκληρώθηκε χωρίς καμία απόφαση, όπως, άλλωστε, αναμενόταν.

Εστιάζοντας στο θέμα της Κύπρου, ο πρόεδρος του Eurogroup γνωστοποίησε πως οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν να διεξαχθεί ιδιωτικός έλεγχος για τις υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

«Το Eurogroup εργάζεται σταδιακά για το κυπριακό πακέτο διάσωσης. Οι αποφάσεις για την Κύπρο θα ληφθούν τον Μάρτιο και μετά τις προεδρικές εκλογές», σημείωσε.

«Συζητήσαμε στο Eurogroup και το θέμα της απευθείας ανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών από τον ESM», διευκρίνισε ο Ντάισελμπλουμ.

Ανέφερε, επίσης, ότι «οι υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν να εξετάσουν τα όρια για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών εντός του συνολικού πλαισίου της δανειοδοτικής ικανότητας του ESM».