Υψηλότερα επιτόκια πλήρωσε η Ισπανία που βγήκε σήμερα στις αγορές για 4,6 δισ. ευρώ. Το υπουργείο Οικονομικών πλήρωσε επιτόκια 2,823% από 2,476% για διετή ομόλογα και επίσης αυξημένα επιτόκια στα πενταετή και σε ομόλογα λήξης 2029.

Παρότι βέβαια οι αποδόσεις παραμένουν χαμηλότερες σε σχέση με όταν ξέσπασε η κρίση, γεγονός είναι ότι το σκάνδαλο με τις μίζες στο κυβερνών Λαϊκό Κόμμα, το οποίο έχει φτάσει και στην πόρτα του πρωθυπουργού, Μαριάνο Ραχόι.

Χθες, η αστυνομία χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει προστατευτικά κιγκλιδώματα για να εμποδίσει τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την εισαγγελία για να αποδοκιμάσουν τον πρώην ταμία του Λαϊκού Κόμματος που κατέθεσε για το σκάνδαλο των παράνομων χρηματοδοτήσεων.

Ο Λουίς Μπαρθένας κατέθετε για δύο ώρες και σύμφωνα με πληροφορίες των ισπανικών μέσων ενημέρωσης απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις για το μαύρο χρημα που φέρεται να λάμβαναν στελέχη του Λαϊκού Κόμματος, αλλά οι λεπτομέρειες της κατάθεσής του δεν έχουν γίνει γνωστές.

Ο πρωην ταμίας, που απεφυγε να κανει δηλώσεις στους δημοσιογραφους, διέθετε λογαριασμούς στην Ελβετία με 22 εκατομμύρια ευρώ.