Την θέση της Γαλλίας  για αναθεώρηση της συναλλαγματικής πολιτικής του ευρώ, επανέλαβε, με την ευκαιρία της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Πιέρ Μοσκοβισί, επισημαίνοντας τα προβλήματα που δημιουργεί στην ανταγωνιστικότητα των χωρών της ευρωζώνης η ισχυροποίηση του τελευταίους μήνες του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος.

«Είναι προς όφελος των Ευρωπαίων να εξετάσουν ήρεμα το πρόβλημα χωρίς να ανοίξουν έναν νομισματικό πόλεμο ούτε και να ασκήσουν πίεση στην ΕΚΤ», επισήμανε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

«Δεν κρυβόμαστε πίσω από το πρόβλημα του ευρώ. Το βασικό πρόβλημα της Γαλλίας είναι η ανάγκη να γίνει πιο ανταγωνιστική», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητη η συζήτηση γύρω από τη νομισματική πολιτική της ευρωζώνης.

«Αυτό που λέμε είναι πως πρέπει να μεταρρυθμιστεί το διεθνές νομισματικό σύστημα έτσι ώστε να υπάρχει σταθερότητα», υπογράμμισε, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Μοσκοβισί.

Να σημειωθεί ότι το θέμα έθιξε για πρώτη ανοιχτά από γαλλικής πλευράς, ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, την Τρίτη, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο.