Την εμπιστοσύνη του στο μέλλον, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι οι «ανησυχίες» των Γάλλων είναι «δικαιολογημένες» και ότι οι «δυσκολίες» διαφαίνονται «σοβαρές», εξέφρασε ο Φρανσουά Ολάντ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

«Δεν αγνοώ διόλου τις ανησυχίες σας, είναι δικαιολογημένες, ούτε προτίθεμαι να αποκρύψω τις σοβαρές δυσκολίες που μας περιμένουν», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος αργά χθες βράδυ στην ομιλία του για τη νέα χρονιά που μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Για το 2013 ο πρόεδρος Ολάντ όρισε ως «μοναδικό στόχο» την «αντιστροφή της καμπύλης της ανεργίας σε ένα χρόνο από σήμερα», ενώ ο αριθμός των ανέργων στη Γαλλία ξεπέρασε τα τρία εκατομμύρια, ποσοστό σχεδόν 10%.

«Η πορεία έχει οριστεί: όλα για την απασχόληση, την ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη. Η πορεία δεν θα αλλάξει. Κόντρα στους ισχυρούς ανέμους και τις παλίρροιες, δεν θα αποκλίνω από την πορεία αυτή», τόνισε.

Ο Φρανσουά Ολάντ επανέλαβε ότι θα διατηρηθεί η «υψηλή φορολόγηση στα πλέον ανώτερα εισοδήματα» η οποία θα «αναμορφωθεί χωρίς να αλλάξει ο στόχος της», μετά την ακύρωση από το Συνταγματικό Συμβούλιο της νομοθετικής ρύθμισης που προβλέπει φορολόγηση με 75% στα εισοδήματα που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ, η οποία περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του 2013.