Σε αντίθεση με τη στασιμότητα που παρατηρείται στον κλάδο, η Microsoft Hellas κινείται στη χώρα μας με ρυθμούς ανάπτυξης που φθάνουν και διψήφια νούμερα, αξιοποιώντας, μεταξύ άλλων, τη στροφή των εγχώριων επιχειρήσεων προς τις υπηρεσίες cloud.
Για το 2019, πάντως, όπως ανέφερε η γενική διευθύντρια της Microsoft για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, Πέγκυ Αντωνάκου, σε συνάντηση με δημοσιογράφους, έμφαση θα δοθεί -και στην Ελλάδα- στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) και στην αξιοποίηση εφαρμογών και λύσεων που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη. Σε αυτό το πλαίσιο, σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη μελέτη που έχει ανατεθεί για λογαριασμό της Microsoft Hellas, στόχος της οποίας είναι να δείξει ποια είναι τα οφέλη που μπορεί να έχει για τη χώρα μας και επιμέρους κλάδους η αξιοποίηση εφαρμογών και λύσεων τεχνητής νοημοσύνης. Τα πρώτα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, στο τέλος Φεβρουαρίου.
Όπως σημείωσαν τα στελέχη της εταιρείας, οι κλάδοι, στους οποίους η Microsoft Hellas δείχνει να δίνει περισσότερη έμφαση, είναι ο χρηματοπιστωτικός κλάδος, το λιανεμπόριο, καθώς και η βιομηχανία των τυχερών παιχνιδιών.
Η κ. Αντωνάκου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, χαρακτήρισε ως θετική κίνηση για την ανάπτυξη του κλάδου τη δημιουργία υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, που αποτελούσε πάγιο αίτημα, επισημαίνοντας ότι στον δημόσιο τομέα υπάρχουν σημαντικά έργα προς υλοποίηση. Εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να απλοποιηθούν οι διαδικασίες που σχετίζονται με τους διαγωνισμούς για ψηφιακά έργα, φέρνοντας το παράδειγμα της Μάλτας, όπου όλες οι διαδικασίες ολοκληρώνονται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Η επικεφαλής της Microsoft Hellas έδωσε έμφαση στο εκτεταμένο δίκτυο των συνεργατών της στην Ελλάδα, που αριθμεί 1.500 επιχειρήσεις, τονίζοντας ότι ελληνικές επιχειρήσεις ψηφιακών τεχνολογιών αποκτούν εξωστρέφεια και κινούνται και εκτός συνόρων.