Παρά την έντονη νευρικότητα και τις διακυμάνσεις ο Γενικός Δείκτης κατάφερε τελικά να διατηρηθεί σε θετικό σημειώνοντας άνοδο +0,38% και έκλεισε στις 755,09 μονάδες.

Η αβεβαιότητα που παραμένει για το νέο πακέτο περικοπών, προκαλεί ήδη έντονες κοινωνικές αντιδράσεις και τριγμούς στα κόμματα της συγκυβέρνησης. Σ’ αυτήν προστίθενται τώρα οι ανησυχίες ότι η χώρα θα χρειασθεί πιθανότατα ένα νέο πακέτο διάσωσης – με κούρεμα των ομολόγων της ΕΚΤ κλπ. Το σενάριο αυτό κερδίζει έδαφος, καθώς γίνεται πλέον κοινή πεποίθηση ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Ο προβληματισμός αποτυπώνεται στο ταμπλό του ΧΑ, με συνεχείς εναλλαγές προσήμων και κατεύθυνσης των δεικτών, οι οποίοι κινούνται σε μεγάλο εύρος διακύμανσης.

Παρά το αρνητικό κλείσιμο του τραπεζικού δείκτη (-0,8%) το ενδιαφέρον αναφορικά με την απόκτηση της Emporiki Bank παραμένει ισχυρό με τους τρείς υποψηφίους να διατηρούν σχεδόν ίδιες πιθανότητες.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 44,68 εκατ. ευρώ,  ενώ οι διεθνείς αγορές βρίσκονται σε φάση διόρθωσης μετά το rally των τελευταίων μηνών με ..αφορμή τα αρνητικά μακροοικονομικά νέα στις Η.Π.Α. και την -εκ νέου- άνοδο του ισπανικού spread…