Ως «εφικτό και σημαντικό» χαρακτήρισε το στόχο για τη σύσταση ενιαίας τραπεζικής αρχής μέχρι το τέλος του έτους, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, τονίζοντας, ωστόσο, πρέπει όλοι να εργαστούν εντατικά όπως ακριβώς έκανε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

«Είναι ένας σημαντικός στόχος και πιστεύουμε ότι είναι ένας τρόπος για να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη στην ευρωπαϊκή οικονομία», δήλωσε ο Ρεν μιλώντας σε επιτροπή του σουηδικού κοινοβουλίου στη Στοκχόλμη.

Το σχέδιο που παρουσιάστηκε στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στα τέλη Ιουνίου αντιμετώπισε το πρώτο εμπόδιο την περασμένη Κυριακή όταν οι υπουργοί Οικονομικών αρκετών χωρών της ένωσης δήλωσαν ότι η πρόταση να τεθεί σε ισχύ η ενιαία αρχή από την 1η Ιανουαρίου του 2013 αφήνει ελάχιστο χρόνο για να επιλυθούν σημαντικά ζητήματα που προκύπτουν από το σχέδιο.

Όσον αφορά την πρόοδο για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, ο Ευρωπαίος Επίτροπος εμφανίστηκε λιγότερο απαισιόδοξος για την πορεία της κρίσης χρέους, σε σύγκριση με τον περασμένο Ιούνιο. Αναφέρθηκε, δε, με εγκωμιάστηκα σχόλια για την Ιταλία, σημειώνοντας ότι η χώρα έκανε πολλά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της.